Dvojac uhićen zbog paljevine osobnog automobila na Maksimiru

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policija2.jpg

Osumnjičeni zajedno prišli vozilu, jedan bacio lakozapaljivu tekućinu na vozilo koju je drugi zapalio s ciljem kako bi na njemu izazvali požar

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 23 i 22 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 26. kolovoza zajedno došli u Fijanovu ulicu u Zagrebu, s namjerom da zapale osobni automobil marke BMX X5 zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, a na korištenju kod 40-godišnjaka. Sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak po prednjem dijelu automobila polio zasad neutvrđenu lako zapaljivu tekućinu, dok je osumnjičeni 22-godišnjak zapalio predmet i bacio ga na vozilo. Uslijed toga izbio je požar na BMW-u, a koji se proširio i na obližnje parkirani automobil.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Vezana vijest: Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom
 
 

Stranica