Dvojica mladića osumnjičena za provale i krađe u trgovinama

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 286.000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 20 i 22 godine zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Teška krađa“ dok je 20-godišnjak sam počinio još dva kaznena djela „Krađa“ i četiri kaznena djela „Teška krađa“.
 
Naime, sumnja se da su 1. studenoga 2021. godine u večernjim satima, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, zajedno došli u trgovački centar na Slavonskoj aveniji i prišli prodajnom prostoru trgovine na -1 etaži parkirališta. Potom je, sumnja se, 20-godišnjak uporabom tjelesne snage demontirao ispunu panela kojim je ograđen prodajni prostor, ušao u unutrašnjost i otuđio šest bicikala, od čega dva električna. Naime, dva po dva bicikla on je izvozio iz prodajnog prostora, a u blizini ga je čekao 22-godišnjak nakon čega su otuđene bicikle zajedno prevezli na adresu stanovanja 20-godišnjaka.
 
Također, sumnja se da je 20-godišnjak 10. listopada 2021. godine oko 2.40 sati, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao do trgovine u Ulici Dubrava te kamenom razbio staklenu stjenku izloga trgovine. Potom se, sumnja se, kroz nastali otvor provukao u unutrašnjost trgovine odakle je otuđio tri mobitela te se s otuđenim dao u bijeg. Ubrzo zatim, s istim se ciljem uputio do obližnje teretane u istoj ulici, ušao u nju te iz hodnika otuđio nezaključan bicikl marke „Trek" u vlasništvu 19-godišnjaka te pobjegao.
 
Otprilike dva tjedna kasnije, 26. listopada 2021. godine oko 1.30 sati, sumnja se, ponovo je došao do iste teretane, ušao u nju, a zatim prišao prodajnom pultu te s njega otuđio registar blagajnu s novcem, a potom pobjegao.
 
Naime, višestruka meta njegovih krađa bile su i trgovine unutar trgovačkog centra na Slavonskoj aveniji. Sumnja se da je 20. listopada 2021. godine oko 22 sata, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari došao do prodajnog prostora trgovine i zatim uporabom tjelesne snage provalio u vitrinu i iz nje otuđio pet mobitela te se dao u bijeg. U noći s 5. na 6. studenoga 2021. godine, sumnja se, prišao je prodajnom otoku druge trgovine unutar istog trgovačkog centra te također provalio u izložbenu vitrinu, a zatim iz nje otuđio osam mobitela. Sljedeće noći, između 2.30 i 3 sata, s ciljem otuđenja, ponovo je došao do tog trgovačkog centra, provalio kroz vrata, a zatim prišao prodajnom pultu trgovine, preskočio ga te iz ormarića i ladica otuđio nakit i pobjegao.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 286.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće, a 20-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica