Dvojica muškaraca predana pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da su počinili više imovinskih kaznenih djela

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Jedna teška krađa provaljivanjem ostala u pokušaju jer su ih uočili ukućani

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 35 godina zbog sumnje da su zajedno počinili jedno kazneno djelo „Krađa“ i kazneno djelo „Teška krađa“ u pokušaju dok se sumnja da je 29-godišnjak počinio još devet kaznenih djela „Krađa“.
 
Naime, sumnja se da je 29-godišnjak od 5. prosinca 2022. godine do 19. veljače 2023. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u devet navrata došao do trgovina na području Peščenice, Sesveta i Velike Gorice te s polica otuđio više parfema koje je potom iznio iz trgovina bez da ih je platio.
 
Također, sumnja se da se 18. siječnja 2023. godine u večernjim satima, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajedno s osumnjičenim 35-godišnjakom osobnim vozilo marke „Opel" zagrebačkih registarskih oznaka dovezao u Ulicu Štefanovec na Maksimiru. Nakon izlaska iz vozila, sumnja se, pješice su prišli kući u vlasništvu 52-godišnjakinje te upotrebom prikladnog predmeta obili prozor. Nakon što su, u namjeri ulaska u kuću, prozor uspjeli otvoriti, uočio ih je član obitelji vlasnice kuće zbog čega su od daljnje namjere odustali te se dali u bijeg.
 
Zajedničko protupravno djelovanje, sumnja se, nastavili su i dvadesetak dana kasnije, 2. veljače u poslijepodnevnim satima. Tada su, i ovaj put po prethodnom dogovoru i s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došli su u trgovinu u Ulici Kneza Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici, gdje su iskoristili zauzetost zaposlenika trgovine, prišli rashladnim uređajima te otuđili više komada raznih prehrambenih proizvoda. Nakon što su te proizvode stavili u košaru za kupovinu, zajedno su, bez da su ih platili napustili prodajni prostor trgovine i udaljili se s mjesta događaja.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3200 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica