Iako je dogovoreni prijevoz obavljen, osumnjičeni je ciljano izbjegavao platiti učinjeno držeći ih u zabludi

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju naručio cestovni prijevoz robe iz Njemačke u Sloveniju, a koji na kraju nije platio

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevara u gospodarskom poslovanju“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni kao direktor trgovačkog društva s ciljem da istome pribavi protupravnu imovinsku korist, putem mobilnog uređaja, početkom siječnja 2020. godine od jednog trgovačkog društva naručio cestovni prijevoz robe iz Njemačke u Sloveniju, ukupne vrijednosti u iznosu od 10.830 kuna dovodeći u zabludu zaposlenike trgovačkog društva da će navedeni prijevoz i platiti. Po dogovoru, navedeni prijevoz je sredinom siječnja 2020. godine i obavljen, a osumnjičeni ga nije platio nego ih je nastavio održavati u zabludi kako će prijevoz platiti, a što na kraju nije učinio, čime je navedeno trgovačko društvo oštetio za sveukupni novčani iznos od 10.830 kuna.
 
Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica