Prevario ga da prepiše stan, prodao trećim osobama, a njega iselio pod izlikom renoviranja

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Na prijevaran način došao u posjed ne samo stana, već i automobila te novca

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“.
Naime, sumnja se da je tijekom 2020. godine osumnjičeni upoznao oštećenog 44-godišnjaka te se s istim počeo intenzivno družiti, razvijajući prijateljski odnos uvidjevši da njime može manipulirati, a sve u cilju ostvarivanja protupravne imovinske koristi.
 
Tako je početkom 2021. godine osumnjičeni lažnim prikazivanjem činjenica obećavao razne usluge oštećenom, između ostalog i popravak njegovog osobnog automobila marke Volkswagen Polo za što mu je predao ukupan novčani iznos od 35.000 kuna, dok je 25-godišnjak novac i automobil zadržao za sebe pod izlikom da će mu dati drugi automobil, a što nije učinio.
 
Nadalje se sumnja da je osumnjičeni početkom travnja s istom prijevarnom namjerom  44-godišnjaka nagovorio da mu posudi 15.000 kuna, nakon čega je isti podigao kredit i predao mu novac.
 
Tu nije bio kraj lažnog prikazivanja činjenica i manipulativnog prijateljstva pa je tako osumnjičeni nagovorio 44-godišnjaka da mu prepiše svoj stan na području Zaprešića u svrhu podizanja kredita i rješavanja financijskih problema na što je isti pristao te su sačinili ugovor o kupoprodaji nekretnine,  da bi potom osumnjičeni obavio prijenos vlasništva nekretnine na svoje ime i tako kao novi vlasnik stan prodao trećoj osobi.
 
Poradi omogućavanja ulaska u posjed novom vlasniku, osumnjičeni je prevario 44- godišnjaka lažnim prikazivanjem činjenica da će mu renovirati stan te ga je iselio  iz stana i smjestio u motel i tako omogućio novom vlasniku korištenje stana.
 
Materijalna šteta iznosi oko 210.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu dok je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku.
 
 

Stranica