U domu pronađena ne samo droga već i oružje te eksplozivna naprava kao i više komada streljiva

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/SVIBANJ/13-5-21/foto01.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U spavaćoj sobi i boravku skrivao drogu, a u podrumu oružje

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine droge kokain i marihuana, koju je potom drogu skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Sesveta, a nakon čega ju je preprodavao na nezakonitom tržištu.
Početkom svibnja 2021. godine u večernjim satima na području Zagreba u Dugoselskoj ulici, policijski službenici su posumnjali u protupravno ponašanje muškarca, što se u konačnici i potvrdilo s obzirom da je kod sebe u neovlaštenom posjedu imao 102 grama marihuane i 29,2 grama kokaina pakiranog u više vrećica te digitalnu vagu.
 
Po nalogu suda obavljena je pretraga doma i prostora u Sesvetama kojim se osumnjičeni koristi kojom prilikom je pronađeno još 42,18 grama marihuane, digitalna vaga te 5,27 grama materije za sada nepoznatog kemijskog sastava. Od osumnjičenog je oduzet i određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.
 
Također, pretragom podrumskih prostorija kuće policijski su službenici pronašli torbu u kojoj se nalazilo 180 komada streljiva, tri spremnika za automatsku pušku u kojima se nalazilo ukupno 89 komada streljiva, dvije kartonske kutije svaka ispunjena sa po 15 komada streljiva, plastična vrećica u kojoj se nalazilo 124 komada streljiva, zatim, 29 komada različitog streljiva i 16 lovačkih patrona, improvizirani pištolj, osam upaljača za protupješačku antimagnetnu minu, dva tijela bombe bez upaljača i jedna improvizirana eksplozivna naprava.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Stranica