Improvizirani laboratorij - zaplijenjeno više od 10 kilograma marihuane

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/SIJECANJ/Droga 020120/foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je podnijeta kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Policijski službenici kroz svoj rad posumnjali su u moguće počinjenje kaznenog djela osumnjičenog pa su tako pretragom kuće na području Susedgrada kojom se on koristi, kao što su i očekivali, pronašli improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka i zasađenih 84 komada stabljika konoplje, visine od oko 50 do 180 cm, a ujedno i 9607 grama konoplje tipa droga marihuana, pakirane u šest vreća.
 
U pronađenom laboratoriju, uz pomoć umjetnog osvjetljenja ventilacije i filtracije zraka stvorio je uvjete za umjetni uzgoj navedenih biljaka. Po njihovom sazrijevanju ih je, sumnja se, sušio, usitnjavao i vagao, a što je potvrđeno i pronalaskom dvije digitalne vage za precizno mjerenje, aparatom za vakumiranje te vrećicama za pakiranje droge.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica