Iznuđivao 36-godišnjaka zbog uloženog novca u kripto valute

Slika /PU_ZG/ilustracije/grb na rukavu.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Iznuda“ na štetu 36-godišnjaka

FOTO: Ilustracija
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni 30-godišnjak tijekom prosinca 2021. godine i tijekom siječnja 2022.godine u više navrata oštećenom 36-godišnjaku predao novčani iznos od 360.000 kuna a sve kako bi uložio u kripto valute i ostvario dodatnu zaradu. Međutim, kada 30-godišnjaku nije isplaćena obećana dobit, počeo je vršiti pritisak na 36-godišnjaka da mu vrati uloženi novac, kao i izgubljenu dobit, odnosno ukupan novčani iznos od 720.000 kuna. Obzirom na ozbiljne prijetnje, unazad tri mjeseca, 36-godišnjak je u više navrata predavao novčani iznos od oko 350.000 kuna 30-godišnjem osumnjičenom. 
 
Tu nije bio kraj protupravnom ponašanju osumnjičenog te je tako zahtijevao od oštećenog dodatan iznos od milijun kuna, koji je obrazložio kao nastalu kamatu te je također zahtijevao sklapanje Ugovora o kratkoročnoj pozajmici na navedeni iznos, kojeg su akteri ove priče potpisali krajem lipnja 2022. godine. Isto tako je oštećeni 30-godišnjak temeljem predmetnog Ugovora predao ovjerenu zadužnicu na već navedeni iznos od milijun kuna.
 
Nakon tako potpisanog Ugovora, osumnjičeni je nastavio s pritiskom i ozbiljnim prijetnjama prema oštećenom 36-godišnjaku, koji je zbog osjećaja straha u dva navrata predao osumnjičenom novčani iznos od 43.000 kuna.
 
I početkom rujna 2022. godine 30-godišnjak se sastao sa oštećenim 36-godišnjakom, gdje mu je ponovno prijetio i vršio pritisak, da bi mu potom uzeo 150 kuna i nastavio s prijetnjama s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, nakon što je oštećeni 36-godišnjak zbog bojazni za njegov život rekao i da će posuditi novčani iznos od 50.000 kuna i isti predati osumnjičenom,  a koji do zatraženog vremena nije bio u mogućnosti posuditi.
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, osumnjičenog 30-godišnjaka su uhitili i predali  pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica