Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ u Dubravi i Jastrebarskom

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/LISTOPAD/momt/IMG-1.jpg
  • Slika

Apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija

FOTO: PU zagrebačka

U rujnu i listopadu na području III. policijske postaje Zagreb i Policijske postaje Jastrebarsko, provedene su preventivne akcije u sklopu intenziviranja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.
 
Tom prilikom je u suradnji s lokalnim medijima, udrugama branitelja i lovačkim udrugama, dragovoljnom predajom od strane građana prikupljeno više komada oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava.
 
Tako je tijekom navedenih razdoblja, u obje akcije, sveukupno dragovoljno predana jedna automatska puška, jedan pištolj, tri ručne bombe, dva upaljača za ručnu bombu te 350 komada raznog streljiva te više dijelova oružja i dijelova za minskoeksplozivne naprave.
 
Podsjećamo kako se kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ nastavlja na području cijele Republike Hrvatske, u kojoj svi građani imaju zakonsku mogućnost dragovoljne predaje oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava koje nelegalno posjeduju, bez zakonskih sankcija, anonimno i diskretno, isključivo pozivom na broj telefona 192.
 
Ovom kampanjom želimo potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima. 

Detaljnije o kampanji možete pogledati OVDJE.
 

Stranica