Kažnjen za niz prekršaja u prometu

U utorak, 3. rujna oko 10.20 sati u Lastovskoj ulici, 66-godišnjak je sudjelovao u prometnoj nesreći, nakon čega je napustio mjesto događaja, te je operativnim radom policijskih službenika pronađen. Prilikom toga je odbio alkotestiranje te su nad njim primijenjena sredstva prisile (tjelesna snaga).
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako mu je istekla prometna dozvola više od 15 dana, odnosno krajem svibnja 2019, a ujedno mu je istekla i vozačka dozvola krajem svibnja 2012. godine, te ju nije imao kod sebe. Zbog odbijanja alkotestiranja, 66-godišnjak je doveden u službene prostorije I. postaje prometne policije, kojom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Potom je bio je smješten u prostorije Jedinice za zadržavanje i prepratu te je sljedećeg dana, 4. rujna doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je određen smještaj u zatvoru do 18. rujna 2019.
 
U srijedu, 18. rujna po sutkinji je pušten iz zatvora, određena mu je novčana kazna u iznosu od 19.054 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja  vozilom „B“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci.

Stranica