Kažnjeni na sudu zbog prometnih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Izrečene im novčane kazne i zaštitne mjere

FOTO: Ilustracija
 
U subotu, 30. rujna 2023 godine oko 3 sata na Trnju u Ulici Trnjanski nasip u nadzoru prometa zatečen je 29-godišnjak dok je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom prometa utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. Nadalje je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je rješenjem zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine. Nadalje, upravljao je vozilom dok mu je temeljem rješenja Općinskog suda Karlovac izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te za vrijeme upravljanja nije koristio sigurnosni pojas, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2800 eura.
 
Istog dana oko 1 sat, 38-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Kralji u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom ponuđeno mu je ispitivanje radi utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu odnosno alkotestiranje, a što je nesavjesni vozač odbio. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseci.
 
Jučer, 1. listopada oko 00.15 sati, 22-godišnjak upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka, a kretao se ulicom Gata u smjeru sjevera. Dolaskom do križanja s Tišinskom ulicom vozilo je zaustavljeno te obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecaja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozački ispit. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura.

Stranica