Kažnjeni u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/Leđa_palica.jpg

Vozači i dalje krše prometne propise-cilj policije je podizanje prometne kulture

U nedjelju, 28. siječnja u 22.30 sati u Zagrebu na kolniku Avenije Marina Držića kod Slavonske avenije u nadzoru prometa, zatečen je 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka.

Nadzorom vozila i vozača te provedenim alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao 1,71 g/kg alkohola.

Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.410 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

 
 Istog dana, sat vremena kasnije na kolniku Slavonske avenije kod Ulice Grada Gospića u nadzoru prometa zatečen je 53-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Nadzorom vozila i vozača, nesavjesni 53-godišnjak je odbio ponuđeno alkotestiranje, unatoč upozorenju da odbijanjem čini prekršaj, zbog čega je uhićen i  smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja.

Vozač je potom, doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu  od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Stranica