Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/Leđa_palica.jpg
FOTO: Ilustracija
 
U četvrtak, 16. lipnja 2022. godine oko 11.20 sati, 47-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Dubrava-Klin. Nadzorom vozila i vozača obavljeno je testiranje na opojne droge koji je bio pozitivan. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega je u zakonskom roku doveden na sud. Na Općinskom Prekršajnom sudu u Zagrebu, okrivljeni je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 6.600 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od 3 mjeseca.
 
Istog dana, 16. lipnja oko 1.35 sati, 18-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Heinzelovom ulicom u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno  bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada suda.  Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu donesena je presuda kojom prilikom mu je određena novčana kazna  od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Slijedećeg dana, 17. lipnja oko 2 sata, 31-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Amruševom ulicom u smjeru istoka. Dolaskom do Palmotićeve prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg. Vozač  je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega je priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Nesavjesni vozač je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 11.300 kuna te zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od 3 mjeseca.
 
U subotu,  18. lipnja oko 18.20 sati na kolniku ulice Jurja Dragišića u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom odnosno bez položenog vozačkog ispita. I ovaj nesavjesni vozač je doveden na Prekršajni sud.  Nakon provedenog žurnog postupka okrivljeniku je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana na koje izdržavanje će biti naknadno pozvan od strane suda.
 
 

Stranica