Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita te odbio testiranje na prisutnost droga dok je drugi vozač sudjelovao u prometnoj nesreći te odbio alkotestiranje

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju, 12. veljače 2023. godine u 17 sati u nadzoru prometa policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije u Zagrebu u Bistričkoj ulici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. Vozaču je ponuđeno testiranje na prisutnost droga koje je odbio kao i vađenje krvi i urina. Sljedećeg dana, priveden je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu gdje je kažnjen zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 2.560,36 eura.
 
Istog dana u 19.55 sati u Zagrebu na raskrižju Ulica Dankovečka i Kolarova, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka te je nastala samo materijalna šteta. Vozilom je upravljao 63-godišnji vozač kojem je ponuđeno ispitivanje radi utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu, a što je odbio. Vozač je pregledan po dežurnom liječniku u Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba. Nadalje je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega je uz optužni prijedlog priveden na sud. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.200,00 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseca.
 
 
 
 

Stranica