Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policajac, prsluk i cesta.jpg

Uz novčane kazne, prijestupnicima u prometu su izrečene i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima

FOTO: Ilustracija
 
U utorak, 7. ožujka 2023. godine par minuta nakon ponoći, 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3 u smjeru istoka od prometnog čvora Samobor prema Zagrebu, kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera.  Također, obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici utvrdili su kako je 57-godišnji vozač upravljao vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,41 g7kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.980 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od četiri mjeseca.
 
U srijedu, 8. ožujka oko 18 sati, 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Brezovičke  ceste u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici utvrdili su kako je vozač upravljao osobnim automobilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Također, policijski službenici su utvrdili kako vozač također nije posjedovao ni vozačku dozvolu tijekom upravljanja osobnim automobilom.  Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.350 eura.
 
U srijedu, 8. ožujka oko 19.30 sati , 42-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Trga siječanjskih žrtava u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja 5, nije prilagodila brzinu kretanja vozila situaciji u prometi i gustoći prometa te je vozilom naletjela na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 27-godišnjakinja.  Također, policijski službenici su utvrdili kako je 42-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.64 g/kg u organizmu. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta, dok je vozačica uhićena i prepraćena na nadležni prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.580 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od jednog mjeseca.
 
 
 
 
 

Stranica