Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Nesavjesnim vozačima izrečene novčane kazne

FOTO: Ilustracija
 
U subotu, 25. ožujka oko 15.35 sati, 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ilicom u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom je utvrđeno kako vozač upravlja vozilom nakon što mu je vozačka dozvola poništena na rok od dvije godine, prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola-koncentracija od 1,02 g/kg alkohola. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.400 eura.  
 
Istog dana oko 20 sati u nadzoru prometa u Ulici Gordana Lederera zaustavljen je osobni automobil kutinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje odnosno da nema položen vozački ispit. Nakon toga, vozač je uhićen i prevezen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do redovnog rada suda. Sljedećeg dana na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu donesena je presuda kojom prilikom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura.
 
Tri sata kasnije u Mandlovoj ulici zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje odnosno da nema položen vozački ispit. Potom je vozač uhićen i prevezen u prevezen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do redovnog rada suda. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu donesena je presuda kojom prilikom je vozač proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.470 eura.       

Stranica