Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/slika 9.jpg

Pijani skrivili prometnu nesreću pa kažnjeni s više od 1500 eura

FOTO: Ilustracija

U utorak, 11. lipnja oko 0.05 sati, 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (2,83 g/kg) skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Zagrebačke ceste u smjeru istoka.
Dolaskom do raskrižja s kolnikom Varaždinske, Ninske i Bjelovarske ulice nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa  te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka.
Vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Sesvetama, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 1580 eura i  zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseci.

 
Istog dana oko 2.35 sati, 36-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola u organizmu (2.23 g/kg) skrivila prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretala se kolnikom Ulice I. Resnički Gaj u smjeru jugoistoka.
Dolaskom do raskrižja sa Ulicom II. Resnički Gaj, na kojem se promet upravlja kružnim tokom, nije se držala ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću prometnih znakova (Obavezan smjer desno), već je vozilom u kružnom toku skrenula ulijevo prema kolniku I. Resnički Gaj u smjeru sjeveroistoka, a da nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste.
Tom prilikom, zbog takve vožnje, prilikom izlaska iz kružnog toka prometa izgubila je nadzor nad vozilom te je sletjela s kolnika na nogostup sa južne strane kolnika na kojemu je prednjim dijelom vozila naletjela na prometno ogledalo s metalnim nosačem, a potom istim dijelom vozila i na metalnu dvorišnu ogradu s metalnim vratima te zimzelenu živicu.
Obavljenim očevidom utvrđeno je da tijekom vožnje kod sebe nije imala važeću vozačku i prometnu dozvolu te je uhićena i dovedena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu 1700 eura i  zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseci.

Stranica