Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prometnih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_2961.jpg
FOTO: Ilustracija

U subotu, 27. svibnja oko 18.50 sati, 58-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka dok je u krvi imao koncentraciju alkohola od 3,25 g/kg krećući se kolnikom Maksimirske ceste u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ravnice prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Protiv vozača podnesen je Optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu na kojem je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja gdje je pravomoćnom presudom kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.580 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U ponedjeljak, 29. svibnja oko 12.50 sati, 44-godišnjak upravljao je Varaždinskom ulicom u Sesvetama vozilom zagrebačkih registarskih oznaka kojem je istekla važnost prometne dozvole. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok u krvi ima alkohola 0,82 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka ukinuta radi prikupljenih negativnih bodova. Nesavjesni vozač je uhićen te nakon otrježnjenja priveden na Prekršajni sud u Sesvetama gdje mu je presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1.970 eura.
         
Jučer iza ponoći, 34-godišnjak upravljao je osobnim automobilom gdje je na Dubravkinom trgu  prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom tako da je naletio na parkirano vozilo. Obavljenim je očevidom utvrđeno kako je upravljao vozilom dok je u krvi imao alkohola 2.45 g/kg. Nesavjesni vozač je uhićen te nakon otrježnjenja priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje je pravomoćnom presudom kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.300 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Stranica