Kažnjeni u prometu zbog prometnih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policija, kiša.jpg

Uz novčane kazne i zabrane upravljanja motornim vozilima protiv jednog vozača podnijeta i kaznena prijava

FOTO: Ilustracija
 
U subotu, 13. siječnja oko 19.35 sati, 60-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.63 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.100 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od tri mjeseci.
 
Istoga dana, oko 9.15 sati, 30-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka istočnom kolničkom trakom Zagrebačkom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ante Milke Tripala, na mjestu gdje to nije dopušteno, preko neisprekidane uzdužne linije na kolniku, vozilom je skrenuo lijevo. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici utvrdili su kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom, kao i da kod sebe nema vozačku dozvolu. Daljnjim nadzorom te testiranjem na prisutnost droga, utvrđeno kako je isti pozitivan te je odbio stručni pregled te uzimanje krvi i urina.  Vozač je uhićen te je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neizvršavanje sudske odluke" predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njega dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 
Jučer, 14. siječnja oko 3.35 sati, 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Savskom cestom u smjeru juga, iako je to zabranjeno vidno postavljenim prometnim znakom. Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici utvrdili su kako je vozač upravljao vozilom i pod utjecajem alkohola od 1.48 g/kg u organizmu. Također, daljnjim provjerama utvrđeno je kako upravlja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.890 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 12 mjeseci.
 
 

Stranica