Kažnjeni zbog počinjenih prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Sud trajno oduzeo dva osobna automobila

FOTO: Ilustracija
 
U ponedjeljak, 6. lipnja 2022. godine oko 23.35 sati u Dankovečkoj ulici u Zagrebu, prilikom nadzora prometa, zaustavljen je osobni automobil marke Renault twingo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog više pravomoćnih presuda od vozača je oduzet osobni automobil. Nesavjesni vozač je uhićen te smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada suda.  Nakon provedenog žurnog postupka, sljedećeg dana na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, sud je okrivljenika proglasio krivim za navedene prekršaje te mu je izrečena novčana kazna od 40.000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci. Vozaču se trajno i bez naknade oduzima osobni automobil u korist Republike Hrvatske.
 
Sljedećeg dana, 7. lipnja oko 10 sati u Ledererovoj ulici, prilikom nadzora prometa, policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnj recidivist. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme  sakupljenih negativnih bodova te neregistriranim vozilom. Zbog više pravomoćnih presuda od vozača je oduzet osobni automobil i ovaj vozač je uhićen te priveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Okrivljenik je kažnjen novčanom kaznom od 2.200 kuna, kaznom zatvora u trajanju od deset dana, uvjetno na 6 (šest) mjeseci te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci, te mu se ima vratiti vozilo marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka.
 
Istog dana,  7. lipnja 2022. godine oko 11 sati, na kolniku Slavonske avenije zaustavljen je osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji recidivist obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da nije koristio sigurnosni pojas. Zbog više pravomoćnih presuda od vozača je oduzet osobni automobil. Vozač je uhićen i priveden na Prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom od 11.000 kuna, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, te mu se trajno i bez naknade oduzima vozilo marke Honda civic u korist Republike Hrvatske.
 

Stranica