Kažnjeni zbog počinjenih prekršaja u prometu

Vozaču mopeda zbog počinjenih prekršaja u prometu, uz novčanu kaznu izrečena i uvjetna kazna zatvora

FOTO: Iluistracija
 
Jučer, 28. prosinca 2022. godine oko 17.50 sati, 40-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u suprotnom smjeru Slavonskom avenijom. Provedenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici su utvrdili kako je vozač upravljao osobnim automobilom i pod utjecajem alkohola 2,75 g/kg u organizmu. Nakon uhićenja 40-godišnjak je prepraćen na nadležni Općinski sud u Novom Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od četiri mjeseca.
 
U srijedu, 28. prosinca oko 9.45 sati, u Zagrebu, Heinzelovoj ulici, provedenim nadzorom osobnog automobila zagrebačkih oznaka  i 58-godišnje vozačice utvrđeno je kako je upravljala vozilom bez položenog vozačkog ispita. Zbog počinjenog prekršaja odvedena je na nadležni Prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.
 
Istoga dana oko 12 sati u 66-godišnjak je upravljao mopedom varaždinskih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom ulice Novi Petruševec. Provedenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici utvrdili su kako je za moped isteklo važenje prometne dozvole više od 15 dana, kao i da je 66-godišnji vozač upravljao istim bez položenog vozačkog ispita i bez zaštitne kacige.  Zbog počinjenih prekršaja odveden je na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna i uvjetna kazna zatvora u trajanju od 60 dana na rok od 12 mjeseci.

Stranica