Kod osumnjičenog pronađen pištolj, 126 komada raznog streljiva, kokain, marihuana i ulje konoplje te 62 komada raznih tableta

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/KOLOVOZ/Droga 0708/Slika001.jpg
  • Slika
  • Slika

Oduzeto više vrsta droge, pištolj i razno streljivo

FOTO: PU zagrebačka

 Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“..
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičeni 33-godišnjak, zasad neutvrđenog dana i vremena, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nabavio pištolj, kalibra 9 mm, neutvrđene marke, s pripadajućim spremnikom za streljivo, zatim spremnik za streljivo za pištolj kalibra 7,65 mm i ukupno 126 komada streljiva različitih kalibara.
 
Također, se sumnja da je nabavio i neovlašteno posjedovao dvije vrećice u kojoj su se nalazile ukupno 16,5 grama kokaina, jedna vrećica s 3,3 grama marihuane, medicinsku špricu s 0,9 ml ulja konoplje, zatim 6 blistera tableta lijekova Lexilium, Diazepam, Normabel i Xanax s ukupno 62 komada tableta.

Također, obavljenom pretragom stana, na području Novog Zagreba, kojeg koristi osumnjičeni uz sve gore navedeno, pronađena je i digitalna vaga za precizno vaganje s tragovima droge, a smatra se da je pronađeno bilo namijenjeno daljnjoj prodaji.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeta kaznena prijava.
 

Stranica