Osumnjičeni 33-godišnjak nabavljao, prepakiravao i prodavao kokain

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Uz drogu pronađen i revolver

FOTO:  Ilustracija
 
 Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičeni 33-godišnjak, na zasad neutvrđen način, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nabavljao veće količine droge kokain, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu kojeg koristi na području Novog Zagreba, koju bi potom preprodavao.
 
Obavljenom pretragom stana kojeg koristi, pronađeno je ukupno 164,5 grama kokaina pakiranog u 4 različita omota, digitalnu vagu za precizno mjerenje mase s tragovima droge i novac, za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom kokaina. Također je pronađen i revolver, s ukupno 18 komada pripadajućeg streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeta kaznena prijava.

Također poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nadležnom sudu bit će podnijet optužni prijedlog.

Stranica