Lažno se predstavili i obećali kredit, a nakon što im je oštećena dostavila svoje osobne podatke pomoću njih su kredit i ishodovali, no novac su zadržali za sebe

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 27 i 39 godina i ženom starosti 27 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela „Nedozvoljena uporaba osobnih podataka”, „Prijevara” i „Krivotvorenje isprave” na štetu 47-godišnjakinje.
 
Sumnja se da su prema unaprijed stvorenoj namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi 14. listopada 2019. godine oko 10 sati s profila kreiranog na društvenoj mreži stupili u kontakt s oštećenom te od nje u svrhu navodne pomoći oko ishodovanja kredita zatražili broj telefona. Osumnjičeni je 27-godišnjak, lažno se predstavivši kao bankovni savjetnik, tijekom narednih nekoliko dana oštećenu u više navrata kontaktirao telefonom te od nje zatražio osobne podatke i fotografiju njene osobne iskaznice. Ništa ne sumnjajući, oštećena je postupila po traženju 27-godišnjaka te mu putem mobilne aplikacije dostavila traženo, nakon čega su osumnjičeni bez njene privole, koristeći njezine osobne podatke, ispunili ugovor za kredit koji je ona i potpisala te dostavila osumnjičenima putem mobilne aplikacije. Takav ugovor osumnjičeni su dostavili trgovačkom društvu za pružanje financijskih usluga koje je 16. listopada 2019. godine isplatilo novčani iznos od 7000 kuna na bankovni račun treće osobe, koji su radi stjecanja nepripadne imovinske koristi osumnjičeni naveli u ugovoru o kreditu. Osumnjičeni 39-godišnjak, koji je i opunomoćen za raspolaganje sredstvima po navedenom bankovnom računu, novac je podigao s računa nakon čega su ga osumnjičeni zadržali za sebe i na taj način oštetili 47-godišnjakinju.
 
FOTO: Ilustracija

Stranica