Međunarodni dan osoba s invaliditetom – poštujmo „znak pristupačnosti“

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Policija podsjeća na prometnu kulturu usmjerenu na ranjive skupine građana, kroz Akciju „Parkirna mjesta za vozila osoba s invaliditetom“


Sutra, 3. prosinca 2020. godine obilježava se „Međunarodni dan osoba s invaliditetom“, slijedom čega će policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provesti ciljanu preventivno - represivnu akciju „Parkirna mjesta za vozila osoba s invaliditetom“.
 
Cilj akcije je smanjiti broj nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranima za vozila osoba s invaliditetom te upozoriti na potrebu propisanog označavanja vozila parkiranog na mjestu za osobe s invaliditetom, odnosno na važeći „znak pristupačnosti“. Policijski službenici će tijekom redovne službe pojačati nadzor parkiranja na mjestima za vozila osoba s invaliditetom te represivno postupati prema svim nepropisno parkiranim vozilima, uključujući sva vozila koja nemaju propisani „znak pristupačnosti“. Pojačano će se obilaziti parkirališta i mjesta gdje se okuplja veći broj građana te gdje postoje obilježena parkirališna mjesta namijenjena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
 
U slučaju zatjecanja nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom, sukladno zakonskim ovlastima, vozila će se uklanjati specijalnim vozilima „pauk“. Također, provjeriti će se ispravnost horizontalne i vertikalne prometne signalizacije koja obilježava parkirališna mjesta rezervirana za vozila osoba s invaliditetom.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica