„Mir i dobro 11/12“ – rezultati u brojkama

Slika PU_ZG/slike/MUP/metci.jpg

Ovogodišnju je preventivnu akciju Policijska uprava zagrebačka provodila od 12. prosinca prošle do 8.-og siječnja ove godine i ovo izdanje je osamnaesto po redu. Ciljevi su i dalje konstanta: sprječavanje zloporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava.  

 

Foto: Ilustracija

Ovogodišnju je preventivnu akciju Policijska uprava zagrebačka provodila od 12. prosinca prošle do 8.-og siječnja ove godine i ovo izdanje je osamnaesto po redu.

Ciljevi su i dalje konstanta: sprječavanje zloporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava.

Građani su predali više od 30 komada nelegalnog oružja, 1330 komada municije, osam  eksplozivnih sredstava te skoro 70 000 komada razne pirotehnike.

U dvadeset i osam dana provedbe evidentirano je 47 prekršaja iz domena Zakona o oružju i Zakona o eksplozivnim tvarima, a počinile su ih 52 punoljetne i dvije maloljetne osobe.

Ipak, posljedica zlouporabe je bilo: propucana su četiri automobila i jedna kuća; sedam je osoba ozlijeđeno teško, a tri lakše. Smrtno stradalih nije bilo.

Odjel prevencije Policijske uprave zagrebačke distribuirao je edukativni materijal na temu akcije po obrazovnim te zdravstvenim ustanovama. Direktni transfer znanja i savjetovanja dogodio se u osnovnim školama na području Uprave gdje su službenici Odjela prevencije održali predavanja o zakonskoj regulativi uporabe pirotehničkih sredstava te posljedicama njihove zlouporabe za roditelje kao najvažniji faktor u odgoju.



Stranica