Mirna novogodišnja noć u Zagrebu i okolici

Slika /PU_ZG/ilustracije/PUZ-logo.jpg

Policijska uprava zagrebačka zahvaljuje onima koji su pridonijeli da novogodišnja noć protekne u povoljnom ozračju te svim građanima i turistima koji borave na našem području želi sigurnu i sretnu 2023. godinu

FOTO: Ilustracija

Novogodišnja noć na području Policijske uprave zagrebačke protekla je mirno. S obzirom da se na Trgu bana Josipa Jelačića i okolnih ulica okupio veći broj građana te je organiziranom dočeku prisustvovalo oko 10 tisuća posjetitelja, proslava Nove godine protekla je na zavidnoj sigurnosnoj razini.
 
Na području PU zagrebačke nisu zabilježena veća narušavanja javnog reda i mira ni teža stradavanja u prometu iako su građani staru godinu ispratili s vatrometima.

Na području Susedgrada, sinoć oko 20 sati, prilikom paljenja neutvrđenog pirotehničkog sredstva maloljetnik je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Klinici za dječje bolesti.
 
Oko 18.30 sati na Peščenici u Ulici Grada Chicaga, najvjerojatnije uslijed pada pirotehničkog sredstva izbio je požar plastike između vjetrobranskog stakla i poklopca motora na parkiranom automobilu marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo 41-godišnjaka. Materijalna šteta je manja neutvrđena.
 
Građani su poslušali savjete policije vezano za rukovanje pirotehnikom i time podržali tradicionalnu preventivnu akciju ''Mir i dobro'', kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i zlouporabom vatrenog oružja.

Stranica