Mladić i djevojka osumnjičeni za razbojništvo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 25-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Razbojništvo“ na štetu 18-godišnjeg talijanskog državljanina.
 
Sumnja se da se prema prethodnom dogovoru s 21-godišnjakom, u namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoje, 15. travnja 2021. godine oko 13 sati preko aplikacije za upoznavanje 25-godišnjakinja javila oštećenom 18-godišnjaku, a nakon što su uspostavili kontakt, s njim je dogovorila pružanje spolnih usluga za dogovoreni iznos na što je on pristao. Prema prethodnom dogovoru oštećeni je istoga dana u večernjim satima došao u stambenu zgradu u Ulicu Pavlenski put u Zagrebu, o čemu je 25-godišnjakinju obavijestio porukom koju joj je poslao putem društvene mreže.
 
Nakon što je pročitala njegovu poruku, na nju nije odgovorila već je osumnjičeni 21-godišnjak na mjestu dogovorenog sastanka prišao oštećenom te uz prijetnju pištoljem od njega zatražio novac prislonivši pištolj na njegov trbuh. U strahu za svoj život oštećeni je iz novčanika izvadio 1.300 kuna i predao ih osumnjičenom. Osumnjičeni niti tada nije odustao od namjere da od oštećenog pribavi još novca te je, držeći i dalje pištolj usmjeren u njegov trbuh, od oštećenog zatražio još novca. Međutim, na mjesto događaja naišao je građanin zbog čega se osumnjičeni dao u bijeg.
 
Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja policijski službenici s Črnomerca protiv osumnjičenih su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu dok su osumnjičeni predani pritvorskom nadzorniku.

Stranica