Mlađi muškarac osumnjičen za krađe parfema

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojnička krađa“ i kaznenog djela „Krađa“.
 
Sumnja se da je 9. rujna oko 15.28 sati, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao u trgovinu na Zagrebačkoj cesti, iskoristio zauzetost zaposlenica i s prodajnih polica otuđio više parfema. Otuđene parfeme sakrio je u svoju šilt kapu, a u krađi i bijegu ga nije omeo niti alarmni sustav koji se oglasio pri njegovom bijegu iz trgovine.
 
Nekoliko dana kasnije, 17. rujna oko 13.55 sati, sumnja se, došao je i do trgovine na Maksimirskoj cesti te s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi s polica otuđio proizvode za osobnu njegu. Iz trgovine je pobjegao, no za njim je krenula zaposlenica koja ga je uočila u krađi. Nakon što ga je sustigla, iz ruke mu je uspjela istrgnuti jedan od otuđenih proizvoda, pri čemu ju je osumnjičeni napao. U pomoć zaposlenici priskočio je građanin, a tom prilikom osumnjičenom su iz ruke ispali i drugi otuđeni proizvodi te je uspio pobjeći s mjesta događaja.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 1.400 kuna.
 
FOTO: ilustracija
 
 

Stranica