Muškarac osumnjičen za provale u ugostiteljske objekte na dugoselskom području

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO : Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem od čega jedno u pokušaju.

Sumnja se da je 23. ožujka 2023. godine između 2.15 i 2.30 sati, s ciljem da prisvoji tuđu pokretnu stvar, u Ulici Đure Dubernika u Dugom Selu, prišao ugostiteljskom objektu te uporabom prikladnog alata nasilno otvorio ulazna vrata. Nakon što je ušao u prostor objekta otuđio je blagajničku kasu, potom je obio i iz nje otuđio novac, a zatim u blizini mjesta počinjenja, na obližnjoj šetnici i odbacio kasu.
 
Također se sumnja da je na identičan način provalio u isti ugostiteljski objekt i to tri dana kasnije odnosno 26. ožujka između 1.45 i 2.50 sati. I taj je put, sumnja se, nakon provale otuđio blagajničku kasu s novcem, obio ju i nakon krađe novca odbacio ju u blizini objekta. Od namjere nije odustao već se vratio u objekt te potom prikladnim alatom obio i aparat za igre na sreću te iz njega također otuđio novac.    
 
S istim je ciljem postupao i 3. travnja oko 3 sata. Tada je, sumnja se, došao do ugostiteljskog objekta u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu gdje je uporabom prikladnog alata nasilno otvorio ulazna vrata no iz prostora nije ništa otuđio.
 
Petnaestak minuta kasnije, sumnja se, uputio se do drugog ugostiteljskog objekta u istoj ulici, nasilno otvorio staklenu stjenku terase objekta, a zatim s terase prikladnim alatom nasilno otvorio prozor. Nakon što je ušao u prostor objekta, sumnja se, otuđio je novac, a zatim se dao u bijeg.  
 
Materijalna šteta iznosi oko 8150 eura.
 

 

Stranica