Muškarac starosti 49-godina prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Slika /PU_ZG/ilustracije/FOTO- Ilustracija PUZ.jpg

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem zagrebački policajci potvrdili sumnju da je muškarac osumnjičen za ubojstvo na Maksimiru počinio još dva kaznena djela

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.
 
Sumnja se da je 17. listopada 2022. godine oko 22.30 sati, osobnim automobilom marke Suzuki Swift zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 21-godišnjaka, došao do benzinske postaje u Ulici Savezne Republike Njemačke gdje je u prozirnu plastičnu bocu natočio oko dvije litre goriva te se odmah potom odvezao u neposrednu blizinu Ulice Božidara Magovca gdje je oko 22.50 sati došao do parkiranog osobnog automobila marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka 52-godišnjaka.
 
S namjerom da izazove opasnost za imovinu većeg opsega, na pogodan dio osobnog automobila postavio je plastičnu bocu koju je prethodno napunio gorivom i zapalio ju, a uslijed čega je izbio požar osobnog automobila marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka. Uslijed požara je došlo i do prijenosa topline na osobni automobil marke Suzuki Vitara zagrebačkih registarskih oznaka. Odmah nakon zapaljenja vozila se osumnjičeni dao u bijeg.
 
Nakon što je 2. studenoga  2022. godine u prijepodnevnim satima na području Maksimira počinio kazneno djelo, sumnja se da je tog istog dana u večernjim satima, oko 20.40 sati, također se koristeći osobnim automobilom marke Suzuki Swift zagrebačkih registarskih oznaka 21-godišnjaka, ponovno došao na benzinsku postaju u Ulici Savezne Republike Njemačke gdje je u plastičnu bocu natočio oko 1,6 litara goriva. Potom je oko 21.30 sati u Ulici Božidara Magovca došao do osobnog automobila marke Volvo zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva, a kojeg koristi 52-godišnjak i ponovno je s namjerom da izazove opasnost za imovinu većeg opsega, vozilo polio gorivom i potom izazvao požar vozila koristeći kocku za potpalu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok se osumnjičeni od ranije nalazi u istražnom zatvoru.

Stranica