Na internetskom oglasniku oglasio da nudi pozajmice pa ženu koja se javila na oglas prisilio da mu uplati preko 100.000 kuna

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Iznuda“ na štetu 44-godišnjakinje.

FOTO: Ilustracija

Sumnja se da je 27-godišnjak prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi neutvrđenog dana i mjeseca 2021. godine na internetskom oglasniku oglasio da nudi novčane pozajmice. Ne sumnjajući u navode iz oglasa, 30. kolovoza 2021. godine, putem elektroničke pošte osumnjičenom se javila oštećena 44-godišnjakinja i zatražila novčanu pozajmicu. Nakon što mu je dostavila traženu osobnu dokumentaciju u svrhu ishodovanja pozajmice, osumnjičeni je u tu svrhu od nje zatražio i određeni novčani iznos na ime troška ishođenja kredita. Kako oštećena tada nije bila u mogućnosti uplatiti mu navedeni novčani iznos, javio joj je da je isplata pozajmice obustavljena. Međutim, osumnjičeni tada nije odustao od namjere stjecanja protupravne imovinske koristi već ju je u razdoblju od 1. rujna do 9. studenoga 2021. godine kontinuirano, pozivajući se na ime nerealizirane pozajmice i koristeći pri tome ozbiljne prijetnje prema njoj i članovima njezine obitelji kao i razne oblike zastrašivanja, prisilio da u više navrata kupuje vaučere za plaćanja na internetu. Iako novac nije imala, prisiljena ozbiljnom prijetnjom, ona ga je posuđivala od različitih osoba, a vaučere je nakon kupnje, po njegovim uputama, osumnjičenom prosljeđivala elektroničkom poštom.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica