Na području Dubrave i Centra razriješeno ukupno devet kaznenih djela

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg

U trgovinama iskorištavao zauzetost zaposlenika kako bi krao parfeme i druge kozmetičke proizvode

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Razbojnička krađa“, jedno kazneno djelo „Teška krađa“ na drzak način te šest kaznenih djela „Krađa“.
 
Naime, sumnja se da je 19. ožujka 2021. godine oko 15 sati došao u trgovinu u trgovačkom centru u Ulici Rudolfa Kolaka gdje je iskoristio zauzetost zaposlenica te otuđio dva parfema. Prilikom izlaska iz trgovine zaštitarka ga je pokušala zaustaviti da bi je u naguravanju odgurnuo i pobjegao. Isto se tako sumnja da je i 1. ožujka 2021. godine oko 13 sati u trgovina na Trgu bana Josipa Jelačića otuđio dva parfema dok ga je u tome uočila zaposlenica koja je obavijestila zaštitara. Nakon što je napustio trgovinu bez da je artikle platio, zaštitar ga je sustigao i pokušao spriječiti u daljnjem bijegu, međutim osumnjičeni mu se fizički suprotstavio i pobjegao.
 
Isto je tako u ožujku 2021. godine, sumnja se, u trgovini u Ulici Rudolfa Kolaka otuđio jedan parfem te se pokušao udaljiti kada ga je zaštitarka primila za ruku i pokušala ga u tome spriječiti, međutim on se istrgnuo i pobjegao.
 
Nadalje, još je u četiri navrata tijekom veljače i ožujka 2021. godine, sumnja se, u trgovinama u Ulici Rudolfa Kolaka i na Trgu bana Josipa Jelačića, iskorištavao zauzetost zaposlenica da bi u tim prilikama otuđio ukupno devet parfema. Također je u ožujku 2021. godine, sumnja se, dva puta došao u trgovinu u trgovačkom centru u Ulici Rudolfa Kolaka gdje je iskoristio zauzetost zaposlenica kako bi otuđio aparate za brijanje, kreme raznih vrsta i druge kozmetičke proizvode s kojima je potom izašao bez da ih je platio prilikom prolaska kraj blagajni. Tijekom jednog od ta dva puta na izlasku ga je uočio zaštitar i zadržao ga do dolaska policijskih službenika.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 24.900 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica