Na području Dubrave i Retkovca dvojica muškaraca i maloljetnik zajedno činili kaznena djela

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, 27-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje da su zajedno počinili tri kaznena djela „Krađa“ i tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, dok je maloljetnik sam počinio još jedno kazneno djelo „Krađa“.
 
Sumnja se da su 22. rujna u večernjim satima, s unaprijed stvorenom namjerom protupravnog oduzimanja tuđe pokretne stvari, zajedno došli na prostor Tržnice u Koledinečkoj ulici, provalili u hladnjak i otuđili suhomesnate proizvode.
 
Također, sumnja se da su u dva navrata, 24. i 30. rujna 2022. godine u popodnevnim ili večernjim satima, i ovaj put s unaprijed stvorenom namjerom protupravnog oduzimanja tuđe pokretne stvari, zajedno došli jednom do kulturno-obrazovne, a drugi put do zdravstvene ustanove na području Dubrave, provalili u samoposlužni aparat za napitke te otuđili novac.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je i sumnja da su osumnjičeni, s istim ciljem, zajedno djelovali i u trgovačkim prostorima na području Dubrave i Retkovca. Naime, 28. rujna u jutarnjim satima, sumnja se, zajedno su došli u prostor trgovačkog centra u Ulici Rudolfa Kolaka i prišli prodajnom štandu s voćem. Za vrijeme dok je jedan od njih prodavaču lažno predočavao da je zainteresiran za kupnju, iskoristili su njegovu zauzetost te otuđili  torbicu i mobilni telefon prodavača, nakon čega su se udaljili iz trgovačkog centra. U večernjim satima, 24. listopada 2022. godine, i ovaj puta zajedno su došli do trgovine u Ulici kneza Branimira, nakon čega je 35-godišnjak iz prodajnog prostora otuđio visokotlačni čistač, da bi se potom zajedno dali u bijeg.
 
Isto tako, sumnja se da su s unaprijed stvorenom namjerom protupravnog oduzimanja tuđe pokretne stvari, 20. listopada 2022. godine u večernjim satima došli do obrazovne ustanove, prikladnim alatom presjekli lokot te se s otuđenim biciklom dali u bijeg.
 
Dva tjedna ranije, 5. listopada u večernjim satima, meta krađe bila je ista kao i u prethodnom slučaju. Ovaj put osumnjičeni maloljetnik, sam se biciklom dovezao do trgovačkog centra u Ulici I. štefanovečki zavoj, prišao mjestu za parkiranje bicikala, a potom podesnim predmetom obio lokot. Otuđenim biciklom zatim se dao u bijeg, dok je bicikl kojim se dovezao ostavio na mjestu događaja
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 33.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica