Na području Dubrave i Sesveta počinio četiri razbojništva u kladionice

Slika /PU_ZG/ilustracije/novac - kune.jpg

Ulazio u kladionice za vrijeme dok su zaposlenice bile same te uz prijetnju plinskim pištoljem otuđivao novac

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela „Razbojništvo“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, 11. listopada oko 20 sati, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao u Sesvete u Kašinsku cestu, za vrijeme dok se zaposlenica nalazila sama u kladionici, maskiran ušao unutra te prijeteći plinskim pištoljem otuđio novac.
 
Nadalje se sumnja da je 26. listopada na Čulinečkoj cesti oko 20.45 sati, došao do sportske kladionice, ušao unutra, za vrijeme dok se zaposlenica nalazila sama, prišao joj te prijeteći plinskim pištoljem otuđio novac.
 
Također, 5. studenoga oko 20.15 sati, osumnjičeni je opet došao u Čulinečku cestu, ali ovaj puta u drugu kladionicu te opet ušao unutra za vrijeme dok se zaposlenica nalazila sam, prišao joj te prijeteći plinskim pištoljem otuđio novac. Sljedećeg dana, 6. studenoga i ovog puta u večernjim satima, osumnjičeni je došao u Sesvete u Kašinsku ulicu te na identičan način počinio razbojništvo te otuđio novac i cigarete.
 
Sveukupna materijalna šteta iznosi oko 47.800 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica