Vozili pod utjecajem alkohola pa kažnjeni novčanim kaznama te im je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom

Slika /PU_ZG/ilustracije/vozim ne pijem.jpg

Nesavjesni vozači u prometu

U subotu, 7. studenoga oko 3.35 sati, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Zagrebu u Ulici grada Vukovara. Kontrolom vozila i vozača policijski su službenici utvrdili da upravlja pod utjecajem alkohola od 2,10 g/kg.
Zbog navedenog prekršaja smješten je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Nesavjesnog vozača Sud je kaznio novčanom kaznom od 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 
U nedjelju, 8. studenoga oko 13.35 sati policijski službenici tijekom redovite kontrole prometa zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnjak Ulicom Svetice u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,88 g/kg. Vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

FOTO: Ilustracija

 

Stranica