Na području Maksimira i Centra prilazile oštećenim osobama i otuđivale novčanike

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Otuđene kartice iskoristile kako bi na bankomatu podigle novac

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakinjom i jednom maloljetnom osobom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Krađa“ i osam kaznenih djela „Računalna prijevara“ od kojih je pet ostalo u pokušaju.
 
Sumnja se da su tijekom studenoga i prosinca 2022. godine,  u tri navrata  na području Maksimira došle do tri oštećene osobe (65, 73 i 69) kojima su potom iz ruksaka koje su nosile otuđile novčanike. Nakon što su otuđile novčanike, osumnjičena maloljetna osoba bi s karticom oštećenih osoba otišla do bankomata te je u tri slučaja uspjela podići određeni novčani iznos, dok su ostali pokušaji podizanja novca s bankomata bili bezuspješni.
 
Isto tako se sumnja da su krajem studenoga 2022. godine i u siječnju 2023. godine, na području centra Zagreba u dva navrata došle do oštećenih osoba (71 i 63) kojima su potom iz torbe ili ruksaka otuđile novčanik.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 2712,23 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnim državnim odvjetništvima.

Stranica