Na prijevaran način se domogao više od 166 tisuća kuna

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Oštećene upućivao da kod raznih teleoperatera ugovore pretplatničku obvezu i uzmu određene mobitele

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Prijevara“ na štetu 11 osoba.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski su službenici utvrdili kako je osumnjičeni s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od 27. travnja do 23. rujna 2021. godine na internet portalu koristeći razna imenima i brojeve telefona postavljao oglas u kojem je nudio razne pozajmice. Potom je,  putem telefona ostvarena komunikacija s više oštećenih osoba starosti od 24 do 71 godine, koje je upućivao da kod raznih teleoperatera ugovore pretplatničku obvezu i uzmu određene mobitele. Oštećeni su to i učinili te po dogovoru osumnjičenom predavali mobitele zajedno s pretplatničkom dokumentacijom. Nakon preuzimanja, oštećene je upućivao na razne adrese pritom navodeći kako se na tamo nalazi kreditni ured gdje će preuzeti pozajmicu i potpisati ugovor. Dolaskom na upućene adrese oštećeni su shvatili da se tu ne nalazi kreditni ured te da su prevareni, a osumnjičeni se više nije javljao na njihove pozive.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi najmanje 166.422 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica