Na prijevaran način, sumnja se, ušle u stan oštećenih pa iskoristile nepažnju te otuđile novac i nakit

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Dok je jedna odvlačila pažnju oštećenih, druga je koristila priliku za krađu

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-gdišnjakinjom i 22-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinile dva kaznena djela „Teška krađa“.
 
Sumnja se da su 27. siječnja 2021. godine oko 10 sati, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajedno došle do stambene zgrade na Zelenom trgu u Zagrebu. Potom su, sumnja se, došle do zgrade oštećene 81-godišnjakinje i lažno joj se predstavile kao zaposlenice trgovačkog društva navodeći da je osvojila nagradu na njihovoj nagradnoj igri. Povjerovavši u njihovu priču, oštećena ih je pustila u stan što su one iskoristile za krađu. Naime, dok je 35-godišnjakinja razgovorom odvraćala pažnju oštećene, 22-godišnjakinja je u pogodnom trenutku otuđila novac i nakit nakon čega su se s otuđenim udaljile iz stana.
 
 Također, sumnja se da su 14. listopada 2021. godine desetak minuta prije 11 sati s istim ciljem zajedno došle u Ulicu grada Mainza. Nakon što im je oštećena 84-godišnjakinja otvorila vrata stana na prodaju su joj ponudile uređaj za masažu pa ih je ona i pustila u stan. I ovaj put, sumnja se, 35-godišnjakinja je oštećenoj odvraćala pažnju razgovorom u kuhinji stana pokazujući joj uređaj, za koje vrijeme je 22-godišnjakinja ušla u spavaću te otuđila novac, nakon čega su se obje udaljile iz stana oštećene.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 62.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica