Na sudu izrečene razne kazne zbog prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/pol autic 3.jpg

Ukupno 106.400 kuna novčanih kazni izrečeno za 12 osoba

U subotu, 6. ožujka 2021. godine oko ponoći, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom dr. Luje Naletilića u smjeru juga. Obavljenim je nadzorom utvrđena brzina kretanja od 120 km/h dok je prometnim pravilom brzina u naselju ograničena na 50 km/h. isto je tako utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te je preliminarnim testom na droge utvrđena prisutnost opojnih droga. Osumnjičenom je ponuđen stručni pregled, a što je odbio. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna.
 
U subotu, 6. ožujka 2021. godine oko 8 sati, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se Ulicom Jankomir u smjeru juga. Tijekom nadzora prometa policijski su službenici utvrdili da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Zbog navedenog je prekršaja na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna.
 
U nedjelju, 7. ožujka 2021. godine oko 16.50 sati, 57-godišnjak je upravljao TAXI vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ilicom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Domobranskom ulicom i Ulicom Željka Maričića, gdje se nalazi vidljivo obilježen i označen pješački prijelaz, bez zaustavljanja je prošao pored automobila koji su bili zaustavljeni radi propuštanja pješaka. Osumnjičenog su policijski službenici zaustavili na križanju Ulice Sveti Duh i Selske ceste te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola (2,06 g/kg) i bez da je bio vezan sigurnosnim pojasom niti je kod sebe imao vozačku dozvolu. Novčana kazna u iznosu od 9600 kuna izrečena mu je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu koji mu je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca.
 
U utorak, 9. ožujka 2021. godine oko 13 sati, 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka i to prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, a kretao se vožnjom unazad prilaznim kolnikom Ulice braće Domany u smjeru sjevera. Prethodno se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način i tom je prilikom naletio na betonski zid i metalna vrata koji se nalaze uz istočni rub prilaznog kolnika. U prometnoj je nesreći nastala materijalna šteta. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom od 12.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.
 
U nedjelju, 7. ožujka 2021. godine oko 2 sata, 54-godišnji recidivista je pod utjecajem alkohola (2,20 g/kg) upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Puškarićevom ulicom u smjeru juga. Zbog počinjenog prekršaja mu je Općinski prekršajni sud u Zagrebu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 11.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca.
 
U subotu, 6. ožujka 2021. godine, oko jedan sat iz ponoći, 40-godšnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka. Provedenim je nadzorom utvrđeno da kod sebe nije imao vozaču dozvolu te je preliminarnim testom na droge utvrđena prisutnost opojnih droga, a dok je ponuđenu mu stručni liječnički pregled odbio. Općinski prekršajni sud u Zagrebu kaznio ga je novčanom kaznom 10.300 kuna.
 
U petak, 5. ožujka 2021. godine oko 11.30 sati, 20-godišnjak je upravljao motociklom, a kretao se Trakoščanskom ulicom u smjeru juga. Provedenim su nadzorom policijski službenici utvrdili da je motocikl odjavljen u lipnju 2020. godine i da osumnjičeni nema položen vozački ispit A kategorije. Zbog navedenih prekršaja Općinski prekršajni sud u Zagrebu ga je kaznio novčanom kaznom u iznosu od 9000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.
 
U subotu, 6. ožujka 2021. godine oko 16.30 sati, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Oranice u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije zbog čega mu je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana, uvjetno na tri mjeseca.
 
U subotu, 6. ožujka 2021. godine oko 23.20 sati, 27-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,70 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Trnsko u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja  s prilaznim kolnikom započeo je skretati udesno, a kojom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja te je izgubio nadzor nad vozilom i naletio na dva parkirana osobna automobila, od kojih je jedno uslijed naleta odbačeno na betonski zid garaže i još jedno osobno vozilo koje se također nalazilo na obilježenom parkirališnom mjestu. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta. Na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 11.500 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca.
 
U utorak, 9. ožujka 2021. godine oko 11.30 sati, 35-godišnjak je bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Mirka Bedeka u smjeru sjevera. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od osam dana.
 
U ponedjeljak, 8. ožujka oko 22 sata, 40-godišnjak je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, a kretao se Karlovačkom cestom u smjeru sjevera. Prilikom kontrole vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola (1,65 g/kg) zbog čega je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen novčanom kaznom od 6000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U subotu, 6. ožujka 2021. godine oko 16.30 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Janka Grahora u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola. Na općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

FOTO: Ilustracija

Stranica