Nadzorom sudionika u prometu utvrđeni prekršaji vozača

Na sudu kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

U petak, 14.  travnja 2023. godine oko ponoći u Zagrebu u Šubićevoj ulici je 49-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,67 g/kg) te je sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta, odnosno tijekom vožnje je naletjela na stupiće. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 1380 eura te joj je određena zaštitna mjere zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Istog dana, 14. travnja oko 3.25 sati, u Zagrebu u Radauševoj ulici je osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola (1,65 g/kg) upravljala 43-godišnjakinja, naletio na parkirane automobile. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjena je s novčanom kaznom u iznosu od  1480 eura te joj je izrečena zaštitna mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U subotu, 15. travnja 2023. godine u 3.30 sati prilikom nadzora prometa na raskrižju Zvonimirove ulice i Ulice Svetice, na znak policijskih službenika odbio se zaustaviti osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je nastavio vožnju i prošao kroz više raskrižja na znak crvenog svjetla. Osobni automobil su policijski službenici zaustavili u Konjšćinskoj ulici te je utvrđeno kako je vozilom upravljao 51-godišnjak koji je odbio ponuđeno alkotestiranje. Daljnjim nadzorom je utvrđeno da je osumnjičeni muškarac prethodno na raskrižju Zvonimirove ulice i Ulice Svetice remetio javni red i mir. Zbog počinjenih prekršaja je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3590 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
U nedjelju, 16. travnja 2023 godine oko pola sata iza ponoći, 48-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Slavonskom avenijom u smjeru zapada. Dolaskom do odvajanja za Držićevu aveniju sletio je s kolnika. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Provedenim nadzorom je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (2,04 g/kg). Na Općinskom Prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je kazna zatvora u trajanju 60 dana uz uvjet na  jednu godinu, novčana kazna u iznosu od 260 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Stranica