Najava akcije „Nadzor vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava“

Slika /PU_ZG/ilustracije/Najava akcije (1).jpg

Pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi

FOTO: Ilustracija

Od četvrtka, 18. svibnja do subote, 20. svibnja 2023. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija „Nadzora vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava “
 
Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.
 
Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.
 
Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim  putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.

Stranica