Nakon tjedan dana od počinjenog razbojništva u pošti uhićen dvojac

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Maskirani prijetili zaposlenicama pošte da bi otuđili novac- predani u pritvorsku jedinicu

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 21-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Razbojništvo“ na štetu poslovnice pošte te tri zaposlenice.
 
Naime, zagrebački policajci s Maksimira potvrdili su svoju sumnju da su dvojica osumnjičenih 21-godišnjaka zajedno, 22. srpnja 2022. godine u jutarnjim satima, prema prethodnom zajedničkom dogovoru s ciljem protupravnog pribavljanja tuđe pokretne stvari, maskirani kapama i šalovima preko lica za vrijeme radnog vremena došli su u poslovnicu pošte u Zagrebu na Trgu Stjepana Konzula. Odmah po ulasku, prvoosumnjičeni je izvadio pištolj te ga usmjeravao prema zaposlenicama koje su se tada nalazile u prostoru za rad djelatnika odnosno šalterima. Verbalno im je prijetio i tražio novac. Iz straha za vlastiti život predale su novac. Drugoosumnjičeni je novac spremio u torbu koju je donio sa sobom i tada su se zajedno dali u bijeg.  
 
Materijalna šteta iznosi oko 39.300 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica