Neobična čestitka za Dan policije

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/RUJAN/29-09-21- cestitka/cestitka.jpg

Prvašići se sjetili svojih policajaca s Trešnjevke- čestitali im Dan policije

FOTO: PU zagrebačka
 
Naš poseban dan, dodatno su učinili posebnim prvašići Osnovne škole Voltino. Ideja je nastala kao dio eTwinning projekta „Škola je škola, a boravak je baš fora“. Autorice projekta su učiteljice Nevenka Dimač i Angelina Jakopin Vuk.
 
U sklopu projekta za obilježavanje, kao jedan od važnijih datuma učenicima je predložen Dan policije koji su s oduševljenjem prihvatili. Željom kako čestitati i obilježiti Dan policije, razvila se ideja za izradom plakata odnosno čestitke VII. policijskoj postaji Trešnjevka te svima policajcima i policajkama. 
 
Učenici 1.a Osnovne škole Voltino s njihovim učiteljicama Ivanom Matešić i Nevenkom Dimač, svojim vrijednim malim ručicama, izradili su plakat kojima su policajcima i policajkama poželjeli prigodno čestitati njihov dan. Likovna aktivnost uslijedila je nakon što je učenike prvašiće posjetila policajka i s njima razgovarala o prometnim pravilima i objasnila im kako se ponašati u prometu. Razgovarajući, učenici su policiji poželjeli lijepi provod za svoj dan te da ih čuvaju i paze kako bi njihovo djetinjstvo prošlo bez briga. Kod nekih se vrlo brzo ukazala želja da postanu policajci kad odrastu.
 
Ponosni i marljivi prvašići, s nepunih mjesec dana u školskim klupama, ponosni na svoj uradak i veseli što se cijeni njihov trud i rad poklonili su plakat svojim policajcima.
 
 

Stranica