Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

  • Slika
  • Slika

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Naime, sumnja se da je, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje preprodaje putem interneta sa za sada neutvrđene Internet domene u svibnju 2020. godine naručio 21 sjemenku marihuane. Naručene sjemenke preuzeo je na svojoj kućnoj adresi u Jastrebarskom nakon čega ih je posadio i uzgojio te po sazrijevanju sušio i usitnjavao s namjerom daljnje preprodaje.
 
Pretragom stana u kojem je osumnjičeni boravio policijski službenici pronašli su 13 staklenki u kojima se nalazio ukupno 332,1 gram marihuane i jednu plastičnu vrećicu s 0,3 grama marihuane te digitalnu vagu s tragovima marihuane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica