Nesavjesni vozači kažnjeni novčanim kaznama između 10.000 i 20.300 kuna

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Čak petorici vozača izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima

FOTO: Ilustracija

U nedjelju, 13. studenoga oko 11 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Većeslava Holjevca u smjeru sjevera. Provedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako 43-godišnji vozač upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,85 g/kg u organizmu, dok je ispitivanje na prisutnost droga u organizmu odbio. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 17. 600 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
 
U ponedjeljak, 14. studenoga oko 23.40 sati, 38-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,83 g/kg u organizmu, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka sjevernom kolničkom trakom Ilice u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Cankarevom ulicom, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste, vidljivosti i stanju kolnika. Uslijed navedenoga, naletio je na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak, a koji je odbačen na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 46-godišnjakinja. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta, dok je 38-godnišnji vozač uhićen i prepraćen nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U utorak, 15. studenoga 40-tak minuta poslije ponoći, 38-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Novom cestom skrenuo je je vozilom  na kolnik u smjeru zapada, pritom postupivši suprotno neisprekidanoj crti. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 10. 000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
U utorak, 15. studenoga oko 10 sati, 70-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Medpotoki u smjeru sjevera, pod utjecajem alkohola od 2,11 g/kg u organizmu.  Također, provedenim nadzorom utvrđeno je kako vozač upravlja navedenim vozilom dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, kao i da kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20. 300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljana motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Jučer, 16. studenoga oko 3.15 sati, 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Anine ulice u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Jezerske ulice nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste iz kojeg je razloga izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika na nogostup te naletio na ogradu. Obavljenim nadzorom policijski službenici su utvrdili kako je 36-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg u organizmu, dok kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.
 
 

Stranica