Nesavjesni vozači počinili niz prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Na sudu kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima

FOTO: Ilustracija

U ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine, 22-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije, odnosno bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Selskom cestom u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 22 sudjelovao je u prometnoj nesreći, nakon čega je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.
 
U utorak, 14. lipnja 2022. godine, 29-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola (2.16 g/kg) upravljala osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka te se kretala Savskom cestom u smjeru sjeveroistoka dok tijekom vožnje nije koristila sigurnosni pojas. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom i Slavonskom avenijom naletjela je na prometni otok. Osumnjičena je potom odvedena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje joj je sud izrekao novčanu kaznu u iznosu od 9300 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Istog je dana 43-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka i kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Provedenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas dok su policijski službenici posumnjali da je 43-godišnjak pod utjecajem opojnih sredstava te mu je ponuđeno ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, a što je odbio. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 9500  kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U srijedu, 15. lipnja 2022. godine, 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Velimira Škorpika u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača kod Huzjanove ulice, utvrđeno je da je upravljao motornim vozilom pod utjecajem alkohola (1,90 g/kg). Zbog navedenog je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000  kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Istog je dana i 20-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Kustošijanskom ulicom u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 175, sletio je s kolnika  i udario u stup. Nakon prometne nesreće napustio je mjesto događaja te su ga policijski službenici nedugo potom uhitili i odveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.500 kuna.
 
U četvrtak, 16. lipnja 2022. godine, 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Dubrovnik u smjeru zapada. Policijski službenici su kod Froudeove ulice proveli nadzor vozila i vozača te utvrdili kako je 45-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (1,62 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Stranica