Obilježavanje Dana maturanata 2019. na području Grada Zagreba

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Jučer, 22. svibnja u vremenu od 11 do 21 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića i jezera Bundek održana je tradicionalna proslava „Dan maturanata Grada Zagreba“.


Prisutno je bilo oko 7000 maturanata. Tijekom okupljanja policijski službenici postupali su prema 14 osoba koje su privedene u službene prostorije policije radi narušavanja javnog reda i mira, paljenja pirotehnike, posjedovanja droge, sumnje na posjedovanje oružja i krađe. Nad četiri osobe uporabljena su sredstva prisile.
 
Naime, oko 11.45 sati, na prostoru Trga bana Josipa Jelačića policijski službenici su uporabili tjelesnu snagu zbog odbijanja naredbi, te savladavanja otpora i sprječavanja bijega nad 19-godišnjakom nakon što se nasilno ponašao prema svojim roditeljima. On je priveden u službene prostorije gdje mu je utvrđena koncentracija od 1,38 g/kg alkohola u krvi, te će po  otriježnjenju, uz optužni prijedlog biti prepraćen na Općinski prekršajni sud.
 
Također, oko 13.25 sati policijski službenici su u parku Bundek zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja policijskih službenika, te sprječavanja bijega uporabili tjelesnu snagu nad 19-godišnjakinjom, koja je potom privedena u službene prostorije policije, a alkotestiranjem  joj je utvrđena koncentracija od 1,25 g/kg alkohola u krvi.
 
Nadalje, oko 16.45 sati, policijski su službenici u parku Bundek zbog sprječavanja bijega nakon krađe hrane sa štanda, uporabili sredstva prisile nad maloljetnikom koji je potom priveden u službene prostorije gdje mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,32 g/kg.
 
Prilikom dolasku na ograđeni prostor Bundeka,  18-godišnjak je prilikom pregleda rekao zaštitaru da ima vatreno oružje.  Pri bijegu u društvu prijatelja istog godišta, za njima su potrčali policijski službenici i uočili kako u tom trenutku, nepoznati predmet predaje prijatelju. Tom prijatelju policijski službenici izdali su naredbu da se zaustavi, on to nije učinio pa su ga sustigli i nad njim uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu te utvrdili da navedeno oružje ne posjeduje.

FOTO: Ilustracija

Stranica