Odigrana međunarodna nogometna utakmica između GNK „Dinamo“ i „Ferencvaroš“

Slika /PU_ZG/slike/MUP/utakmica/lopta.jpg

U utorak, 6. kolovoza s početkom u 20 sati na Maksimirskom stadionu odigrana je međunarodna nogometna utakmica 3. pretkola Lige prvaka između GNK „Dinamo“ i „Ferencvaroš“ koju je s tribina pratilo i pogledalo oko 14 000 gledatelja, od kojeg broja je njih 1650 bilo gostujućih navijača.

Gostujuće navijače su policijski službenici uputili na samozaštitno ponašanje te je njihov boravak u gradu Zagrebu prošao u najboljem redu. Također, cjelokupni njihov organizirani dolazak i odlazak pod pratnjom policije, prošao je bez izgreda.

U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, doveden je jedan domaći navijač i ukupno 25 gostujućih navijača.

Prekršaj koji je počinio domaći navijač vezan je uz alkohol, dok su gostujući navijači najviše privedeni također zbog alkohola (osam osoba), remećenja javnog reda i mira (osam osoba), paljenja i posjedovanja pirotehnike (šest osoba) i droge (tri osobe).

Osiguranje utakmice, iako vrlo posjećene, proteklo je u najboljem redu, s jedne strane zbog športskog ponašanja svih oni koji su pratili utakmicu na stadionu ali i zbog odlične suradnje i koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost ovog športskog događaja.

Ovim putem želimo ujedno iskoristiti priliku i zahvaliti građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika.

FOTO: Ilustracija



Priopćenja