Održan Dan otvorenih vrata u Zagrebu

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Lipanj/Dan otvorenih vrata 20062022/foto 11.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dan otvorenih vrata Policijske akademije, održan je 20. lipnja 2022. godine u samom centru grada Zagreba na Trgu Petra Preradovića-Cvjetni trg

FOTO: PU zagrebačka
 
Biti policajac, osim znanja uvjetuje i visoku razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti u kojima su se mogli okušati svi zainteresirani. Cilj manifestacije je promoviranje zanimanja „policajac„ kako bi se motiviralo potencijalne kandidate za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023.godini.
 
Kako bi zainteresirali što veći broj mladih da se prijave na natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Policijskom akademijom, u ponedjeljak održala je „Dan otvorenih vrata Policijske akademije“ na zagrebačkom Cvjetnom trgu od 11 do 13 sati.
 
Otvaranje manifestacije započelo je impresivnom demonstracijom policijskih službenika Antiterorističke jedinice Lučko spuštanjem užetom s krova stambene zgrade. Nakon toga uslijedila je demonstracija obrane od napada naoružanog i nenaoružanog napadača čime je pokazana iznimna kondicijska sprema, utreniranost i stručnost.
 


Polaznici Policijske škole “Josip Jović“ pokazali su građanima profesionalno rukovanje kratkim i dugim vatrenim oružjem, kao i demonstraciju savladavanja aktivnog i pasivnog otpora, zahvata za privođenje. Red, rad i disciplina te utreniranost budućih policijskih službenika i službenica koji su pokazali naučene zavidne vještine, nagrađeni su pljeskom svih okupljenih na Cvjetnom trgu.

 
Demo tim interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke pokazao je građanima demonstraciju obrane od nenaoružanog ili naoružanog napadača.
 
Na postavljenim info-pultovima policijski službenici u razgovoru s građanima i mladima objasnili su te pokazali kako i čime radi policija.
 
Prezentiran je način rada svakog roda policije (temeljna, interventna, prometna, granična, kriminalistička policija i protueksplozijska služba) dok su posjetitelji bili u mogućnosti i vidjeti kako izgleda mjesto događaja te se upoznati s radom kriminalističke tehnike.
 
Programu dana otvorenih vrata Policijske akademije prisustvovali su načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić, voditelj Policijske škole Mario Bošnjak, zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur i voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma.

Voditelj Policijske škole Mario Bošnjak istaknuo je: „Ove godine u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka upisujemo 480 osoba mlađih od 28 godina, a rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza ove godine. Polaznicima je nakon završenog Programa osiguran posao u policijskim postajama ili drugim ustrojstvenim jedinicama prema potrebama službe.“
 
Osim što su posjetitelji razgledali opremu i pogledali pokazne vježbe, veliki dio njih se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata bio prigoda za druženje zagrebačke policije s mladima i svim zainteresiranim građanima.
 
Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka možete pogledati OVDJE.
 
Postani policajac/ policajka!
 
 

Stranica